lauantai 23. elokuuta 2014

Kahden kokin sorsapaisti

Viimeaikoina ei ole oikein tullut panostettua ruoanlaittoon. Töihin nappaan kiireessä evääksi leipää ja jogurttia tai teen töissä jotain ruokaa, kotona syön puuroa tai närpin jääkaapista jotain epämääräistä. Olikin varsin mukavaa kokkailla perjantai-iltana yhdessä pitkästä aikaa "vähän parempaa ruokaa". Pannulla paistui syksyn ensimmäinen (muttei toivottavasti suinkaan viimeinen) sorsa. Lisukkeeksi teimme uunijuureksia, punaviinikastiketta sekä uppopaistoimme ranskiksia. Ranujen paistoöljyt kuohuivat kattilasta liedelle, mutta sen suuremmilta vahingoilta ihme kyllä säästyttiin vaikka hella lainehti tulikuumaa rasvaa ja levyt hehkuivat kutosella. Olin jo valmistautumassa sammutustöihin. ;)
Muistanpa eräänkin kerran, kun mies oli paistanut saalissorsaansa ja kutsui ylpeästi minut maistelemaan sitä. Hehkutti vieläpä putsanneensa lihan erityisellä huolellisuudella hauleista. Luottavaisin mielin haukkasin kunnon palasen, pureskelin antaumuksella, mutta mikäs se siellä hampaiden välissä rutisikaan. Lohjennut hammas tuskin oli kaukana, mutta onneksi mitään ei sattunut. :D
Tuumittiin, että voisi kerran viikkoon ottaa tavaksi tehdä yhdessä jotakin parempaa ruokaa. Aikaa tähän settiin saatiin tuhrattua helposti yli pari tuntia. Nälkä oli kova ja sotkukin sen mukainen, että keittiössä hääräsi kaksi kokkia. Vaikka kyseessä ei ole ruoanlaittoa suurempaa, tuleepahan tehtyä yhdessä jotain, kun aikataulut ja vuorokausirytmit menevät muuten pahasti ristiin. Tänään pääsen vähän helpommalla, sillä uunissa paistuu pitkästä aikaa kaalilaatikko. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!