perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pizza ilman jauhoja: pohja kananmunista

Mainitsinkin jo aiemmassa postauksessa kokeilleeni pizzaa, johon ei tule laisinkaan jauhoja, joten täältä pesee ohjeistusta siihen. Etsiskelin netistä ohjeita ja törmäsin kolmeen eri versioon: pohja kukkakaalista, pohja kananmunista ja pohja jauhelihasta. Ohje on näinkin yksinkertainen ja kyseessähän on siis pizzapohja kananmunista tehtynä:

5 munaa (riittää pellilliseen pizzaa)
ripaus suolaa halutessasi

Laita uuni 200 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. 
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
 Sekoita kevyesti joukkoon keltuaiset ja suola.
Laita reunalliselle uunipellille leivinpaperi ja voitele paperi öljyllä.
Kaada munaseos pellille ja paista uunissa 10-15min, kunnes pinta on kellertävä.
Ota uunista pois ja laita pizzatäytteet ihan normaalisti.
Paista vielä noin 20min 200-asteessa.
Nauti!

Olin alkuun kovin skeptinen pohjan maun suhteen, koska siihen tulee pelkästään kananmunaa. Jollain sivustolla peloteltiin tämän maistuvan ihan munakkaalta. Ei munakkaan maussa ole mitään vikaa, mutta pizza saisi maistua rehellisesti pizzalta. Pizzaltahan se maistuikin, hyvää oli siis! Pohjasta tuli mukavan ohut ja paikoitellen jopa rapea. Pizzatäytteet tomaattikastike mukaanlukien kannattaa levittää ihan pohjan reunojen päälle. Pelkkä pohja ei ollut kovin ihmeellisen makuista ja paljaat reunat jäi itseltäni syömättä. Merkittävä ero oli myös siinä, että taikinainen pizzapohja jää usein vähän turhan paksuksi, mutta tämä pohja oli täydellisen ohut.

Pizzaa tulee tehtyä tavallisella taikinapohjallakin samankokoinen pellillinen kuin tätä munaversiota. Erotuksena tosin se, että tämä versio hupeni pelliltä alta aikayksikön, eikä tähteitä jäänyt. Tavallista pizzaa on aina jäänyt tähteeksi useampi palanen. Munapohja ei siis turvota eikä siitä tule inhottava ähky. Täytteeksi lättyyn laitoin jo vakioksi muodostuneen setin eli katkarapuja, reilusti sipulia, chili-tonnikalaa ja fetaa. Helppoa, hyvää ja nopeaa, kokeilkaa vaikka jos ette usko! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!