perjantai 11. huhtikuuta 2014

Maailman helpoimmat perunarieskaset

Nyt mä sen keksin! Nimittäin mitä ihmettä tekisin perunamuusin jämistä, joita joka kerta jää poisheitettäväksi. Pyöräytin pellillisen perunarieskoja. Ne syntyivät alle puolessa tunnissa ja uunista tultuaan katosivat lautaselta silmänräpäyksessä parempiin suihin. Näillä aineksilla rieskani syntyivät:

3dl (kylmää) perunamuussia
 2dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
hieman suolaa

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lämmitä uuni 250-asteeseen. Taputtele jauhoisilla käsillä taikinasta leivinpaperille pyöreitä ja mahdollisimman litteitä rieskoja. Pistele haarukalla ennen paistamista. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut väriä. Sitten ei muuta kuin kunnon sipaisu voita päälle ja ääntä kohti!

2 kommenttia:

  1. Suosittelen kokeilla vehnäjauhojen tilalla Ohrajauhoja tulee vieläkin maukkaampia 😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!